loading

Pressefotograf til Superliga fodbold

 

Når et billede har format

Hvis du vil være rar at tilgive mig den noget prætentiøse titel, så skal jeg forsøge at forklare, hvad jeg mener med det.

I søndags var jeg til Superliga i Esbjerg, som havde besøg af FC København. Her lavede jeg bl.a et billede af den nye FCK´er Benjamin Verbic, som ikke blev brugt på dagen (billedet - ikke Benjamin Verbic) Det blev det så i dag, hvor det fyldte det meste af forsiden på BT´s sportssektion.

Når jeg i overskriften bruger ordet format er der en lille krølle på det; som oftest skal billederne fra fodbold o. lign. være i tværformat (altså bredere, end det er højt) fordi billedrammerne på diverse netmedier har dette højde-/breddeforhold. Men det er også vigtigt i beskæringen/optagelsen at tage højde for, at billedet måske skal anvendes i et andet format senere hen. Selvfølgelig er det ikke alle billeder, der kan laves sådan. F.eks. er det svært, hvis man laver et billede af to spillere, der hopper op i en hovedstødsduel, men det er alligevel godt at have i baghovedet, at billederne skal være så "universelle" som muligt.

Sådan er der jo så meget.