loading

Luftfotografering med drone

 

Droner er det nye sort

Jeg fik en spændende opgave for en af mine kunder. Opgaven involverede behovet for en række billeder taget fra ca. 100 m højde (eller højere og så beskåret) og jeg tænkte først på at gøre det fra fly. Det har jeg prøvet før og det er nemt og relativt billigt. Men ulempen er, at det at fotografere gennem glasset i cockpittet kan give nogle uheldige refleksioner.

Så tænkte jeg på en helikopter; det giver en meget stor fleksibilitet og muligheden for at hænge stationært i luften og lave gode billeder. Men det er dyrt. MEGET dyrt! Og så var jeg endda så uheldig at støde på, hvad der må være branchens mest useriøse operatør (note; skal du bruge en helikopter til et eller andet, så giv mig et ring. Så skal jeg fortælle dig, hvem du i hvert fald ikke skal bruge)

Men der fik jeg en god idé; jeg tog fat i min gode kollega Nicolai Brix, som jeg vidste laver foto & video med bl.a en drone. Det var et klogt valg. Udover at være hamrende dygtig er han altså også en sjov fyr at tilbringe en dag sammen med. Vi fik lavet de luftfotos, jeg skulle bruge (i stiv kuling, vel at mærke) og kunden var meget tilfreds.

Udover at jeg naturligvis var glad for at løse en opgave til kundens tilfredshed, er det også fedt at kunne bruge en kollega, at give en del af en opgave videre og så samtidig selv blive en hel del klogere og dygtigere.

Og billedet? - de fleste ved, hvordan en drone ser ud, så her er et billede af en drone, der fotograferer en fotograf, der fotograferer en fotograf...