loading

Professional sports photografpher in Denmark

 

Det er koldt, hurtigt og svært!

I rigtigt mange år har jeg fotograferet meget sport, især håndbold og fodbold. Det er også blevet til andre sportsgrene, som f.eks. dans, tennis, basketball, volleyball, badminton, ridebanespring og meget andet. Men det er først inden for det seneste års tid, jeg er begyndt at fotografere ishockey og hold nu op, jeg synes det er svært!

For det første var mit kendskab til denne sport ikke stort da jeg startede, indrømmet. Jeg vidste der var noget, der hed face-off og der er to eller (oftest) flere, der kommer op at slås.

Men at fotografere en sport, man ikke har bare et basalt kendskab til, er nærmest dømt til at gå galt. Derfor satte jeg mig ned og læste op på reglerne (der er mange!) og så nogle kampe på både TV og YouTube. Det gør det jo ikke sig selv. Der skal stadig en del træning til og det kommer der. Samtidig er den store respekt, jeg havde for de dygtige kolleger, der ofte laver fremragende billeder fra denne kolde og hurtige sport, kun steget betragteligt. Der er virkelig nogle dygtige hockeyfotografer derude.

Nu er de danske hold gået ind i slutspillenes sidste faser, aktuelt med semifinaler, og dermed bliver masser af mulighed for træning, hvilket jeg er glad for. Og så glæder jeg mig ellers rigtigt meget til, at det bliver forår og sommer, så jeg kan komme ud på de danske Superliga stadions i korte bukser og nyde duften af græs. For der er hverken duft af græs eller mulighed for korte bukser i en ishockearena. Men det er sjovt. Og så er der en fantastisk stemning!